Klaar voor Tall Ships Races

30 jun 2014 - 18:13

Harlingen is bijna klaar voor de ontvangst van tientallen Tall Ships en honderdduizenden bezoekers. Logistiek wordt het de grootste uitdaging wat betreft het in goede banen leiden van de bezoekersstromen en de schepen. Het evenement begint donderdag. Naar verwachting zullen er meer dan 300.000 bezoekers naar de stad komen.

Tegelijkertijd beginnen de schoolvakanties en gaan de afvaarten naar de eilanden ook gewoon door. De organisatie is op dit moment druk bezig met de laatste voorbereidingen van de Tall Ships Races.

Shhipper Gisle Standal uit het Noorse Bergen is vrijdag al samen met z'n zoon aangekomen in Harlingen. Hij doet voor de tweede keer mee aan een wedstrijd voor grote zeilboten. In 1997 nam hij deel aan de race van het Noorse Stavanger naar het Zweedse Göyeborg. Standal is erg gecharmeerd van de Friese havenstad. "Het is de mooiste stad waar ik ooit met m'n boot geweest ben. De mensen hier zijn erg aardig. En ik houdt van de gebouwen, de grachten en de geschiedenis die hier zo duidelijk zichtbaar is."

Trefwoorden: 
Harlingen Tall Ships Races
(advertinsje)