Mysterie met auto's opgelost

24 jun 2014 - 20:45

De mysterieuze stoet met dure auto's, die diensdag op verschillende plekken in de provincie reed, is van de marechaussee. In de auto's zaten hoge functionarissen uit binnen- en buitenland. Ze brachten een bezoek aan een grote oefening van de marechaussee in de Marnewaard in Groningen. Dit is de grootste internationale oefening in het 200-jarig bestaan van de marechaussee. De hoge functionarissen hebben afgelopen nacht in een hotel in Fryslân geslapen. Van daaruit zijn ze naar de Marnewaard gereden.

Aan de grote oefening doen vierhonderd mensen mee uit Europa, de Afrikaanse Unie en andere partnerlanden. Er worden verschillende scenario's geoefend, zoals een bankoverval met een autobom, het redden van mensen uit in ingestort huis of demonstraties naar aanleiding van een oorlogsmisdadiger die is aangehouden.

Bij de redactie van Omrop Fryslân kwamen rondom uit de provincie veel meldingen binnen naar aanleiding van de stoet. Mede ook omdat kruisingen werden afgezet wanneer de stoet er aan kwam. Dat viel veel mensen op.

(advertinsje)