PvdA tegen besloten vergaderen

03 jun 2014 - 12:41

In de politiek van Ooststellingwerf is onenigheid ontstaan over vergaderen achter gesloten deuren. De PvdA vindt dat er te veel besloten wordt vergaderd. De partij wil daar niet meer aan meedoen. De andere partijen in de oppositie in Ooststellingwerf zijn het met de PvdA eens en willen ook niet meer meedoen.

Vorige week werd al een vergadering geschrapt, omdat de oppositiepartijen niet wilden meedoen. Volgens fractievoorzitter Simon ter Heide van de PvdA gaat het om een principezaak.

Ooststellingwerf Belang vindt dat de PvdA 'spijkers op laag water zoekt'. Vergaderingen achter gesloten deuren zijn soms nodig, bijvoorbeeld als het om mensen of om financiële transacties gaat. In andere gevallen wil het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad informeren over nieuwe ontwikkelingen die nog niet in openbaarheid kunnen, zo vindt Ooststellingwerf Belang. Met het aantal openbare bijeenkomsten valt het wel mee. Het gaat om maximaal drie tot vier vergaderingen per jaar, aldus fractievoorzitter Henk Dongstra van Ooststellingwerf Belang.

(Advertentie)
(Advertentie)