Geen bezoekerscentrum Schier

28 maaie 2014 - 10:49

De komst van een nieuw, groot bezoekerscentrum op Schiermonnikoog gaat niet door. Een groot aantal eilander organisaties heeft een plan ontwikkeld voor een nieuw, multifunctioneel bezoekerscentrum.

De gemeenteraad heeft in 2007 in meerderheid ja tegen de plannen gezegd, maar moest nog wel beslissen over het garant staan voor iets meer dan 350.000 euro. Dat is de helft van het bedrag dat er aanvullend nodig was. De grootschaligheid van de plannen lijkt voor problemen te zorgen.

Het bestuur van de stichting de Promenade op Schiermonnikoog is diep teleurgesteld over het besluit van de gemeenteraad om niet garant te staan voor een lening. Die lening was nodig om de komst van het nieuwe multifunctionele centrum op het eiland mogelijk te maken.

Volgens de stichting waren de financiële risico's voor de gemeente maar klein, maar de gemeenteraad zelf ziet dat anders. Er was al anderhalf miljoen euro in de voorbereidingen gestoken, maar nu kan het plan niet doorgaan. Er is tien jaar aan gewerkt.

De stichting moet met het Waddenfonds en de provincie Fryslân om tafel om te bekijken wie er nu voor de kosten opdraait.

(advertinsje)
(advertinsje)