Bewoners verdeeld over Thialf

21 feb 2012 - 13:56

Bewoners van Heerenveen zijn nog altijd verdeeld over de plannen voor een nieuw Thialf. Dat bleek maandag op een informatie-avond op het gemeentehuis. Sommige belangengroepen zijn bang voor overlast en parkeerproblemen als er nieuwbouw plaats vindt naast het Abe Lenstrastadion.

Ook hebben sommige ondernemers zorgen over de financiële haalbaarheid van de plannen. Op 5 maart neemt de gemeenteraad een besluit over de toekomst van Thialf. Op de avond kon ieder inspreken over nieuwbouw bij Sportstad Heerenveen of op de bestaande plek.

Aanstaande woensdag buigen de partijen in provinciale staten zich over nieuw Thialf. Op 5 maart is de gemeenteraad van Heerenveen aan zet. De VVD-fractie van Heerenveen heeft inmiddels gekozen voor ver- en nieuwbouw op de bestaande plek. Volgens een verklaring van de VVD hebben ook veel schaatsers een voorkeur voor een nieuw Thialf op de bestaande lokatie. Voor samenwerking met de Sportstad is verhuizing naar het Abe Lenstrastadion niet persé noodzakelijk, zo redeneert de VVD van Heerenveen.

De vergadering van provinciale staten is woensdagmiddag om 14.00 uur live te volgen op ons themakanaal www.omroplive.nl.

Trefwoorden: 
Thialf
(advertinsje)
(advertinsje)