Directeur KH2018 krijgt ton

13 maaie 2014 - 13:12

Kulturele Haadstêd 2018 trekt een ton per jaar uit voor de toekomstige nieuwe directeur van de organisatie. Er wordt gedacht aan een salaris op gedeputeerd niveau. Naast een vacature voor een directeur, wordt er ook gezocht naar een artistiek directeur en vijf bestuursleden.

Alle huidige bestuursleden, zoals Oeds Westerhof en Paul Visschedijk, krijgen ontslag, maar kunnen wel solliciteren naar een van de betaalde functies. De totale begroting voor het gebeuren is 70 miljoen euro. De leiding van KH 2018 moet in oktober zijn benoemd.

De topfunctionarissen krijgen topsalarissen, maar kunnen per direct ontslag krijgen als ze niet voldoen.

Woensdag 21 mei gaat Leeuwarden met een delegatie naar Brussel om de titel Kulturele Haadstêd 2018 op te halen. Op dat moment vergadert de Raad voor Onderwijszaken, Jeugd en Sport. Minister Jet Bussemaker gaat mee om een en ander toe te lichten en dan zal de voorzitter van de raad de titel officieel verlenen.

Er zijn zo'n 150 mensen voor de busreis uitgenodigd, waaronder burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden. Woensdagochtend om zeven uur vertrekt de bus uit Leeuwarden en 's avonds om tien uur hoopt de delegatie weer in Leeuwarden terug te zijn. Iris Kroes en de band Diff zullen onderweg optreden in de bussen.

(advertinsje)
(advertinsje)