Algraweg zondag weer open

11 maaie 2014 - 15:55

Het werk aan de Hendrik Algraweg om Leeuwarden is twaalf uren eerder klaar dan vooraf gepland. Zondag rond 18.00 uur wordt de weg weer geopend voor het verkeer, terwijl de verwachting was dat het werk tot maandagochtend 6 uur zou duren.

Er werd gewerkt aan de aansluiting van de bestaande route op de nieuwe westelijke invalsweg. Het verkeerd werd ondertussen omgeleid over de ring van Leeuwarden. Dat de weg eerder open kan, komt onder andere omdat het aanbrengen van een deklaag door de regen moest worden uitgesteld.

Volgens de projectleiding is dat niet erg. De komende maanden is daar nog wel genoeg gelegenheid voor. Verkeer van de kant van Harlingen en Bolsward moet maandag wennen aan een andere route. Auto's moeten eerst een deel van de nieuwe westelijke invalsweg volgen en dan met een los over de Newtonlaan terug naar de oude weg om in Goutum te komen.

Om filevorming op de eerste dag te voorkomen, worden zowel 's ochtends als 's avonds in de spits verkeersregelaars ingezet. Het werk van dit weekend hoort bij de aanleg van de haak om Leeuwarden. Die moet eind dit jaar klaar zijn.

(advertinsje)
(advertinsje)