Heerenveen eindigt als vijfde

04 maaie 2014 - 13:39

SC Heerenveen is dit seizoen vijfde geworden in de eredivisie. Daarmee is de Friese club verzekerd van de play-offs. In de laatste wedstrijd van dit seizoen won Heerenveen met 3-0 bij RKC Waalwijk.

Na een half uur spelen mocht Heerenveen blij zijn dat het nog geen goal tegen had gekregen. Sno raakte twee maal de paal en RKC kreeg veel kansen. Toch scoorde Van den Berg de enige goal in de eerste helft. Na rust speelde Heerenveen de wedstrijd goed uit, met goals van Basacikoglu en Finnbogason.

Heerenveen had nog zicht op de vierde plek en op Europees voetbal, maar PSV won thuis met 2-0 van NAC Breda en pakte daarmee de vierde plek. Door de nederlaag van Vitesse tegen FC Utrecht is Heerenveen Vitesse voorbijgestreefd,

Heerenveen speelt in de play-offs tegen AZ, de ploeg waar Heerenveentrainer Marco van Basten volgend seizoen aan de slag gaat. Woensdag is de eerste wedstrijd in Alkmaar, zaterdag de beslissingsmatch in Heerenveen. Mocht Heerenveen de finale behalen, dan komt de Friese ploeg uit tegen de winnaar van het duel FC Groningen-Vitesse.

Trefwoorden: 
SC Heerenveen voetbal
(advertinsje)
(advertinsje)