Onrust bij SC Heerenveen

02 Mei 2014 - 15:55

Het is weer onrustig op de werkvloer bij Sportclub Heerenveen. Vorige week zijn zes medewerkers ontslagen, waardoor de spelers en medewerkers zich zorgen maken. Ook de ondernemingsraad van SC Heerenveen is niet blij met de gang van zaken. De spelersraad, met onder andere aanvoerder Marten de Roon, heeft een gesprek gehad met de clubleiding. Ze zijn vooral ontevreden over het ontslag van teammanager Herman van Dijk en maatschappelijk begeleider Pieter Busscher.

Trainer Marco van Basten wil verder niets kwijt over de gang van zaken. Duidelijk is wel dat Van Basten boos is over de gang van zaken en dat hij deze ontslagronde al zag aankomen. Dat heeft, volgens Van Basten, ook een rol gespeeld bij het niet verlengen van zijn contract. Intern heeft hij er wel wat over gezegd, maar naar buiten toe wil hij er niets over kwijt.

Medewerkers en betrokkenen van de club willen er naar buiten toe niets over kwijt, maar velen vinden dat de club teruggaat in de tijd. SC Heerenveen wil sommige functies laten doen door vrijwilligers en de taken verdelen onder andere medewerkers. SC Heerenveen heeft tegenover de medewerkers aangegeven dat de mensen die zijn ontslagen om bedrijfseconomische redenen weg moeten.

Trefwoorden: 
SC Heerenveen
(Advertentie)
(Advertentie)