Omrop reikt eigen lintjes uit

25 apr 2014 - 10:59

Omrop Fryslân deelt vrijdag, de dag van de lintjesregen, speciale Omrop-lintjes uit. Die zijn voor mensen van wie de luisteraars vinden dat zij om wat voor reden dan ook een onderscheiding verdienen. De redactie kreeg tientallen reacties uit de hele provincie met de mooiste verhalen. De redactie heeft daar een keus uit gemaakt. Verslaggevers Joline Dalstra en Geert van Tuinen zijn vanaf vrijdagmorgen zes uur op pad om de Omrop-lintjes op te spelden.

Het eerste Omrop-lintje was voor Jan en Tiete Eisma uit Broeksterwâld.

Dochter Lies vindt dat haar ouders een lintje verdienen, omdat ze altijd voor anderen bezig zijn. En dat is al zolang zij haar kan herinneren. Zo kijkt moeder van 75 altijd om naar de buren, die niet meer zo goed voor zichzelf kunnen zorgen. "Nu brengt ze bijvoorbeeld iedere dag een gekookt eitje naar de buurvrouw een paar huizen verderop die niet goed meer ziet, ook voor controle. Daarvoor voor een andere buurvrouw die eigenlijk al jaren eerder in het verzorgingshuis had moeten zijn,maar ze wilde niet want 'Tiete zorgt wel voor mij', zei ze. M'n vader doet precies hetzelfde maar dan met zwaardere klusje en hij is ook al niet de jongste meer, maar fitter dan menig ander," zo schrijft Lies in haar mail.

De Omrop-lintjesregen is vrijdag de hele dag te volgen via de radio. De hele lijst met Omrop-lintjes staat op www.omropfryslan.nl/omroplintsje.

Trefwoorden: 
Omrop-lintje lintjesregen
(advertinsje)
(advertinsje)