Belgische visser 'respectloos'

22 apr 2014 - 11:48

Schipper Klaas Jelle Koffeman van de Urker viskotter noemt de actie van de Belgische visser "respectloos". De visser, Jeroen Christiaen, liet afgelopen zaterdag een briefje achter en was daarna spoorloos. De KNRM begon meteen een grote zoekactie. Uiteindelijk bleek dat de man bij zijn vriendin in België zat.

Hij wist dat hij zou worden aangehouden in Harlingen, omdat hij hier nog een celstraf moet uitzitten en wilde Pasen nog met vriendin doorbrengen. De visser meldt zichzelf dinsdag bij de Nederlandse politie.

De Belg zat verstopt achter een wand in zijn hut. Hij zat daar van 's ochtends vijf uur tot elf uur 's avonds. Ook toen de politie onderzoek deed, zo vertelt Christiaen op de Belgische televisie: "Ik heb de politie naast me bezig gezien. Op het moment dat ze onderzoek deden naar bloedsporen, hebben ze zelf vloeistof in mijn ogen gespoten. Zo dichtbij zat ik dus." De visser legde de 400 kilometer naar België lopend, fietsend en liftend af.

Schipper Koffeman doet dinsdag ook nog aangifte: de visser heeft een portemonnee van één van de bemanningsleden gestolen.

Jeroen Christiaen deed zijn verhaal voor de camera van de Belgische zender VTM:

Trefwoorden: 
visser vermissing
(advertinsje)
(advertinsje)