Cambuur door in eredivisie

12 apr 2014 - 21:48

Cambuur blijft in de eredivisie. In een spectaculaire wedstrijd tegen Vitesse wisten de Leeuwarden thuis te winnen met 4-3. Cambuur heeft nu genoeg punten om nacompetitie te ontlopen.

Cambuur begint meteen fel te spelen. Maar het is Vitesse die voor het eerst scoort. Maar dat doelpunt wordt afgekeurd, omdat het buitenspul is. Kort daarna zijn de Leeuwarders dichtbij de 1-0 als Manu de paal raakt. Amper een minuut later tikt Kelvin Leerdam de 1-0 binnen voor Vitesse.

Maar binnen vijf minuten maakt Martijn Barto de gelijkmaker, uit een vrije trap van Jody Lukoki. En net later zorgt diezelfde Lukoki voor de 2-1 als in de bal in eigen doel wordt gekopt door de Arnhemmers. Net voor rust valt dan toch de 2-2 door in doelpunt van Christian Atsu.

Na rust weten de Arnhemmers al snel de voorsprong te pakken, 3-2. Maar de Leeuwarders geven niet op en binnen tien minuten staat de 3-3 op het bord na een doelpunt van Bartholomey Ogbeche. Cambuur jaagt daarna op de 4-3 en dat lukt al binnen in paar minuten als Martijn Barto voor de tweede keer scoort,

Cambuur weet de voorsprong te behouden en gaat dus door in eredivisie. In theorie kan RKC Waalwijk nog langs zij komen, maar dan moet die ploeg de laatste drie wedstrijden allemaal winnen en minimaal 13 doelpunten maken.

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal
(advertinsje)
(advertinsje)