Overname Spathoek binnenkort

08 apr 2014 - 14:36

Rederij Doeksen zal volgende week veerboot De Spathoek en de medewerkers van de Eigen Veerdienst Terschelling EVT officiëel overnemen. Vorige week werd een overeenkomst bereikt tussen beide rederijen en het Rijk. De kern van dat akkoord is dat Doeksen de EVT na een strijd van 7 jaar zal overnemen.

Om de vrede op het Wad terug te krijgen en de EVT te compenseren betaalt de staat 9 miljoen euro aan de EVT. Deze week zijn de overdrachtsgesprekken tussen Doeksen en EVT. De overdracht zelf is volgende week.

Doeksen zal het schip niet overspuitem, alleen het EVT-logo wordt er afgehaald. Doeksen wil niet veel in de boot investeren, omdat de Spathoek zo goed als zeker na september uit de vaart wordt gehaald. Bij Doeksen komen veel telefoontjes binnen van mensen die een kaartje hebben gekocht bij de EVT. Die blijven gewoon geldig voor dezelfde prijs en met dezelfde afvaarttijden, zo laat Doeksen weten. Naast de bootoverdracht zal Doeksen het personeel van de EVT volgende week ook officiëel welkom heten.

(Advertentie)
(Advertentie)