Vermissing opgelost na 27 jaar

08 apr 2014 - 10:44

Het coldcase-team van de politie in Den Haag heeft het mysterie van een aangespoeld been op Terschelling in juli 1987 opgelost. Door een DNA-match is nu bekend van wie het been was. Het gaat om een man die in 1986 door zijn familie als vermist werd opgegeven. De toen 45-jarige man was thuis op de fiets vertrokken. De man woonde toen in de buurt van Den Haag.

Eind 2013 nam een familielid van de vermiste man contact op met de politie. Die stond toen DNA af, om een vergelijking met niet-geidentificeerde overledenen mogelijk te maken.

Later bleek dat er een match was met het been dat in july 1987 aanspoelde op Terschelling. De vermissing kon zo na 27 jaar worden opgelost. De nabestaanden van de man zijn door de politie in kennis gesteld.

De gemeente Terschelling is verheugd dat no van één van de onbekende drenkelingen op het eiland een naam is gevonden. Het been waar het om gaat is begraven op een speciaal gedeelde van de begraafplaats van West-Terschelling. Op het eiland liggen nog meer onbekenden begraven. De gemeente heeft eerder DNA laten afnemen van alle onbekende drenkelingen en hoopet dat ooit ook van de andere onbekenden de identiteit kan worden vastgesteld.

(Advertentie)
(Advertentie)