Cambuur stunt met 1-1 bij Ajax

SC Cambuur heeft zondag voor een stunt gezorgd door met 1-1 gelijk te spelen bij Ajax. In de Amsterdam Arena kwam Cambuur al na 2 minuten spelen op achterstand door een vroege treffer van Siem de Jong. Na ruim een half uur was Mohamed El Makrini dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging naast.
Na rust zette Martijn Barto de Leeuwarders op gelijke hoogte door een hoekschop van Jody Lukoki binnen te koppen. Met goede reddingen van keeper Leonard Nienhuis en het nodige geluk wist Cambuur het gelijkspel over de streep te trekken.
De wedstrijd Ajax-Cambuur gaat de boeken in als een wedstrijd met een zeer grimmige sfeer om het stadion heen. Honderden Cambuur-supporters mochten het uitvak niet betreden, waarna er om het stadion heen grote onrust ontstond. Daarbij vielen volgens berichten een aantal slachtoffers aan de kant van de Cambuur-fans, die met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht.