Crisis door miscommunicatie

10 mrt 2014 - 07:50

Miscommunicatie en een tekort aan vertrouwen zijn de oorzaak van de bestuurscrisis bij skûtsje-organisatie IFKS. Volgens voorzitter Willem Hoornstra was de zaak niet uit de hand gelopen wanneer de verschillende partijen beter met elkaar hadden gesproken.

Kandidaat-voorzitter Ab Borg werd zaterdag op de ledenvergadering door de leden afgekeurd. Daarna stelden alle bestuursleden hun functie beschikbaar. Volgens de leden was het niet meer mogelijk om met een serieuze tegenkandidaat te komen en maakte het bestuur zich schuldig aan manipulatie.

Hoornstra spreekt de manipulatie-beschuldiging tegen. De discussie op de ledenbijeenkomst liep zo uit de hand dat de IFKS-kampioen Sikke Heerschop geroyeerd werd. Skûtsjeschipper Heerschop liet na afloop weten dat hij het erg spijtig vindt dat hij gereyoord is als lid. Verder wilde hij geen commentaar geven.

Op een extra bijeenkomst op 24 april komt de bestuurscrisis opnieuw aan de orde en kan eventueel een nieuw bestuur gekozen worden. Volgens verschillende IFKS-schippers hoeft het zover overigens niet te komen.

(advertinsje)
(advertinsje)