Cambuurfans niet in Arena

09 mrt 2014 - 18:13

De burgemeester van Amsterdam heeft zondag besloten om Cambuurfans niet toe te laten tot de Amsterdam Arena voor de voetbalwedstrijd van Ajax tegen Cambuur. Voor de wedstrijd ontstond een grimmige sfeer bij de Arena en in de binnenstad van Amsterdam. Ajaxfans en Cambuurfans zochten de confrontatie. De ME moest optreden om de groepen uitelkaar te houden, zegt een politiewoordvoerder. Eén ME'er trok het pistool, mar hoefde niet te schieten.

Bussen met Cambuurfans werden door de politie tegengehouden bij Diemen en teruggestuurd naar Fryslân.

Ook treinreizigers werden niet tot de Arena toegelaten en weer weggestuurd. Ook in de Arena kwam het tot een confrontatie tussen Cambuur- en Ajaxfans. Hierbij zouden een paar mensen gewond zijn geraakt en ook zijn een paar aanhoudingen verricht. Voor Cambuurfans was de uitwedstrijd tegen Ajax een 'vrije reis'-wedstrijd.

De politie sprak over 'een dreigende situatie' bij de Arena. De politie heeft 'een aantal' aanhoudingen verricht. Ook zijn aan aantal fans 'met verwondingen' overgebracht naar één van de Amsterdamse ziekenhuizen. Hoeveel gewonden er precies zijn gevallen is nog niet duidelijk. Honderden Cambuurfans hebben de wedstrijd op een plein bij de Arena gevolgd, zonder ook maar een minuut van de wedstrijd te hebben gezien.

(advertinsje)
(advertinsje)