Heerschop: royement doet zeer

09 mrt 2014 - 14:59

Skûtsjeschipper Sikke Heerschop betreurt het dat hij zondag door het IFKS-bestuur is geroyeerd. Hij zegt dat dit hem pijn doet en wil verder geen commentaar geven. Heerschop komt pas later met een verklaring, omdat hij de uitkomst van de ledenvergadering eerst wil laten bezinken. Heerschop zegt dat zorgvuldigheid nu op z'n plaats is.

Zaterdag heeft het IFKS-bestuur hun functies ter beschikking gesteld. Reden daarvoor was het feit dat de leden zich niet konden vinden in het benoemen van Ab Borg uit Drachten tot voorzitter.

Volgens veel skûtsjeschippers is de voordracht niet op democratische wijze tot stand gekomen en zou sprake zijn van manipulatie. Het bestuur vindt dat schipper Sikke Heerschop zich heeft misdragen bij de discussie over de nieuwe voorzitter. Heerschop werd vorig jaar kampioen in de A-klasse. Na afloop van de vergadering verklaarde aftredend voorzitter Willem Hoornstra dat het in het geval van Heerschop om 'een voorlopig royement' gaat. Heerschop krijgt nog de kans om zich tegen de maatregel te verweren, aldus Hoornstra.

(advertinsje)
(advertinsje)