'Boos over conclusies rapport'

26 feb 2014 - 15:50

De vrouw van een van de mannen die is omgekomen bij het ongeluk in de mestsilo in Makkinga is boos en verbijsterd over de conclusies van de onderzoeksraad voor veiligheid. De man werkte bij Heeres Mix- en Pomptechniek uit Abbega en was op 19 juni 2013 als eerste aan het schoonmaken in de silo in Makkinga. Hij raakte bewusteloos door gassen uit de mest en stierf. Twee mensen die hem zouden helpen, stierven later ook. Een derde raakte zwaar gewond. Uit het rapport blijkt dat de adembescherming ongeschikt was voor werk in de mestsilo.

Letselschade-expert Anno Pot staat de vrouw van de omgekomen man bij. Hij hoopt dat hij met de verzekering van Heeres Mix- en Pomptechniek afspraken kan maken over een schadevergoeding, bijvoorbeeld voor het verlies aan inkomen door het ongeluk in Makkinga.

Heeres wil woensdag niet ingaan op de conclusies van het onderzoek. Een medewerker van Heeres zegt wel dat in Makkinga 'spuiwater' bij de mest werd gedaan. Dit is water dat is gebruikt in filters in de varkenshouderij. De onderzoeksraad zegt ook dat de gasvorming daardoor mogelijk erger is geworden. Het bijmengen van spuiwater is officieel niet toegestaan.

Trefwoorden: 
ongeluk Makkinga mestsilo
(advertinsje)
(advertinsje)