Aanhouding overval Dronrijp

20 feb 2014 - 11:39

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de overval op een supermarkt in Dronrijp van vorig jaar. Het gaat om een 34-jarige man uit Leeuwarden en een 19-jarige inwoner van Dronrijp. De Leeuwarder zou op woendagmiddag 6 november een winkelmedewerkster met een vuurwapen hebben bedreigd. Hij eiste geld. Nadat hij dat gekregen had, vluchtte hij weg. De 19-jarige jongeman uit Dronrijp zou op de uitkijk hebben gestaan.

Beide gearresteerde mannen worden tevens verdacht van afpersing. Ze kozen als slachtoffer steeds mannen uit die een geestelijke beperking hadden.

De Leeuwarder dwong z'n slachtoffer tot tweemaal toe onder bedreiging van een vuurwapen geld te pinnen. Hij zou daarbij hulp hebben gekregen van een 21-jarige Groninger.

De 19-jarige man uit Dronrijp is volgens de politie betrokken bij een andere afpersingszaak. Op 2 februari van dit jaar zou hij een man met een geestelijk beperking een laptop en een mobiel hebben afgenomen. Een andere man uit Dronrijp van 23 jaar zou hem daarbij hebben geholpen. De mannen dreigden met geweld om hun woorden kracht bij te zetten.

De politie kwam de verdachten op het spoor na een melding van bedreiging in een woning aan de Tjipke Postmastrjitte in Feanwâlden. De 34-jarige man uit Leeuwarden zou andere aanwezigen in de woning met een vuurwapen hebben bedreigd. Dat wapen bleek hetzelfde geweer te zijn als bij de overval in Dronrijp werd gebruikt.

(Advertentie)
(Advertentie)