Drankspel populair bij jeugd

04 feb 2014 - 17:20

Het begon in Australië, Engeland en Ierland, maar is ondertussen ook enorm populair onder Friese jongeren: het drinkspelletje 'NekNomination'. Deelnemers maken een video waarin ze een halve liter bier of sterke drank in één keer achterover slaan op een zo origineel mogelijke manier of locatie. Het filmpje zetten ze op Facebook en aan het einde noemen ze dan een naam van een vriend. Zo wordt die uitgedaagd om binnen 24 uur een soortgelijk filmpje te maken. Ondertussen zijn er ook al tal van Friese filmpjes op internet geplaatst.

In Ierland is de internet-rage flink uit de hand gelopen. Daar werden de filmpjes steeds spectaculairder en twee deelnemers overleefden het niet. Veel van die NekNomination-Facebooksites zijn daar ondertussen van het net gehaald.

De filmpjes waren Wiebe Kootstra, jongerenwerker in Noordoost-Friesland, ook al opgevallen. Volgens hem zijn drankspelletjes van alle tijden. Maar de komst van sociale media zoals Facebook en Twitter lijken voor een veel grotere groepsdruk te zorgen.

(advertinsje)
(advertinsje)