Van Basten stopt bij H'veen

29 jan 2014 - 14:26

Er komt geen verlenging van het contract van Marco van Basten bij sportclub Heerenveen. Dat heeft de club woensdag bekend gemaakt. De afgelopen tijd zijn er gesprekken geweest tussen de clubleiding van SC Heerenveen en Van Basten over verlenging van het contract. De trainer heeft uiteindelijk aangegeven niet het juiste gevoel te hebben en aan het einde van het seizoen weg te gaan. Het bestuur vindt zijn vertrek jammer, zo laat het in de persverklaring weten.

Het nieuws kwam als verrassing voor technisch directeur Hans Vonk en de spelers.

Vonk kreeg het nieuws woensdagochtend te horen via de zaakwaarnemer van Van Basten. Sinds december werd er al gesproken over contractverlenging. Dat is uiteindelijk niet gelukt. Vonk wilde niet inhoudelijk ingaan op de reden van het opstappen van Van Basten.

Ook bij de spelers kwam het nieuws als een totale verrassing. Pele van Anholt en Luciano Slagveer hadden de indruk dat de trainer nog een seizoen zou blijven. Dat was meegedeeld tijdens de nieuwjaarsreceptie. Beide spelers hebben echter geen voorkeur voor een potentiële nieuwe trainer.

De 49-jarige trainer is bezig met zijn tweede seizoen bij SC Heerenveen. In zijn eerste jaar eindigde hij met zijn ploeg op de achtste plek. Op dit moment staat het Friese team vijfde yn de competitie. Van Basten begon zijn trainersloopbaan als assistent bij Jong Ajax. Na Oranje en Ajax werd hij in 2012 trainer bij SC Heerenveen.

Besjoch hjir it parseberjocht fan SC Hearrenfean

(advertinsje)
(advertinsje)