Lurling tekent bij SC H'veen

27 jan 2014 - 17:50

SC Heerenveen heeft maandag om vijf uur z'n nieuwe aanwinst Anthony Lurling gepresenteerd. Lurling is medisch gekeurd en ook zijn de laatste plooien over zijn contract gladgestreken. De 36-jarige spits komt voor een half jaar over van NAC Breda, waar hij na onenigheid met de trainer op een zijspoor was geraakt. Anthony Lurling speelde van 1999 tot 2002 ook al voor SC Heerenveen. Hij maakte in zijn eerste periode 36 goals voor Heerenveen.

Lurling en SC Heerenveen hebben afgesproken dat ze aan het einde van het seizoen gaan praten over een mogelijk contract voor het komende seizoen. Lurling wordt in april 37 jaar en bekijkt daarom van jaar tot jaar of hij zijn carrière nog kan verlengen. De voetballer heeft naar eigen zeggen 'een goed gevoel' over zijn terugkeer bij Heerenveen. Lurling gaat voetballen met nummer 18. Hij is niet zeker van een basisplaats, maar zal dat door goede prestaties moeten afdwingen. Daar heeft de spits geen moeite mee, zegt hij.

Lurling denkt dat hij van waarde kan zijn voor SC Heerenveen. Hij vergelijkt zijn mogelijke rol met die van wat oudere voetballers als Sibon en Huizing in het verleden. De spits heeft tot nu toe 99 wedstrijden voor de Friese club gespeeld.

(advertinsje)
(advertinsje)