Cambuur wint Friese derby

SC Cambuur heeft zondag in eigen stadion revanche genomen door de Friese derby met 3-1 te winnen van Heerenveen. Binnen viif minuten bracht Elvis Manu het stadion in extase met de openingstreffer. Bartholomew Ogbeche speelde een hoofdrol door de bal door te koppen die Manu afmaakte met een lobje.
Op slag van rust kreeg Ogbeche het publiek op de banken met de 2-0. In de 69ste minuut was het Jody Lukoki die de wedstrijd op slot gooide met de derde Leeuwarder treffer. Alfred Finnbogason zorgde uiteindelijk voor de eindstand van 3-1.
Ogbeche kreeg onder een daverend applaus een publiekswissel. De Nigeriaanse spits werd uitgeroepen tot Man of the Match.
De eerste wedstrijd van de Friese derby, op 20 septimber in Heerenveen, werd met 2-1 gewonnen door SC Heerenveen.