Busje rijdt door na ongeluk

19 jan 2014 - 13:55

Een bezorger van een shoarmasaak(19) uit Leeuwarden is zaterdag zwaar gewond geraakt bij een ongeluk op het Zuiderplein in Leeuwarden. Het slachtoffer reed op een scooter en werd aangereden door een wit busje. Na de aanrijding is de bestuurder van het busje doorgereden. Een getuige verleende eerste hulp aan het slachtoffer, die gewond raakte aan zijn hoofd. Terwijl de getuige de man hielp, werd zijn fiets gestolen door een voorbijganger.

Het slachtoffer is opgenomen in ziekenhuis UMCG in Groningen. De scooter vloog na het ongeluk in brand.

De politie vroeg op Burgernet mensen om naar het busje uit te kijken. Het doorgereden busje is hoogstwaarschijnlijk beschadigd aan de voorkant. Bij het verlenen van hulp aan het slachtoffer hinderde een voorbijganger de hulpverleners. De man werd door een politieman weggestuurd. De man werd toen zo boos dat hij een cameraman en een omstander met een mes bedreigde. Met hulp van de camerabeelden wil de politie proberen om deze man op te sporen.

De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De politie bekijkt ook of er ook camerabeelden van het ongeluk beschikbaar zijn of van plekken waar het doorgereden wite busje mogelijk is langsgereden. Het busje kwam vanaf het station en wilde op de kruising hoogstwaarschijnlijk doorrijden richting Oostergoweg of Schrans. De politie is nu op zoek naar het witte bestelbusje, naar de man die mensen naar een mes bedreigde en naar de fietsedief.

(advertinsje)
(advertinsje)