IJsgroei route valt tegen

07 feb 2012 - 12:46

Het ijs op de Elfstedenroute is maandagnacht wel iets gegroeid, maar een Elfstedentocht mogelijk is, wordt spannend. De laatste verwachting van Piet Paulusma is dat het maandag gaat dooien. Ook zondag lopen de temperaturen al op.

Het beeld is heel wisselend. In het noorden van de provincie lijkt het wel aardig. Hier ligt nu op de meeste plaatsen een 10 centimeter ijs, op enkele knelpunten na. Wat dat betreft zou misschien zaterdag wel gereden kunnen worden. Het grote probleem blijft de zuidwesthoek.

Maandag is bijvoorbeeld de Luts in Balk sneeuwvrij gemaakt en 's nachts heeft het ook wel 16, 17 of 18 graden gevroren. Maar het effect valt vreselijk tegen. De verwachte groei is een centimeter per nacht en dan moet het nog behoorlijk vriezen. Op veel plekken is nog 5 tot 6 centimeter nodig. Dan kom je uit op zondag.

De verwachting is wat dat betreft niet gunstig. Want voor donderdag voorspelt Piet Paulusma een dip in de winter, dus dan vriest het nauwelijks meer. Zondag gaan de temperaturen omhoog en maandag dooit het.

Trefwoorden: 
Alvestêdetocht
(advertinsje)
(advertinsje)