CNV boos op Friso Bouwgroep

10 jan 2014 - 14:08

Vakbond CNV is zeer kritisch over de handelwijze van Friso Bouwgroep om medewerkers te vragen of ze vrijwillig ontslag willen nemen. Bestuurder Johannes Osinga zegt dat dat niet kan, omdat de werknemers daardoor een veel minder sterke positie krijgen, als ze later opnieuw een beroep doen op de WW. Volgens Osinga zou Friso 37 mensen voor zo'n vrijwillig ontslag laten tekenen.

Het CNV wil opnieuw met de directie van Friso Bouwgroep om de tafel om over de situatie te praten. Directeur Henk Dedden van Friso Bouwgroep verwerpt de kritiek.

Volgens hem klopt de redenatie van de vakbond niet. Hij zegt dat uitvoerders werknemers hebben gevraagd wie tijdelijk in de WW wilde, om enige tijd later weer gewoon aan het werk te gaan. Volgens Dedden heeft Friso Bouwgroep in de loop van 2014 weer voldoende nieuwe werkprojecten om iedereen aan het werk te houden.

Bij timmerfabriek Houkesloot Toelevering, een onderdeel van Friso Bouwgroep, krijgen wel tien mensen ontslag. De oorzaak is de slechte economische situatie in de bouw. Daar heeft de fabriek veel last van. Zij leveren aan een aantal grote bouwbedrijven en die bestellen nu veel minder materiaal.

Trefwoorden: 
CNV Friso Bouwgroep
(Advertentie)
(Advertentie)