Johannes Meeter naar Langweer

10 jan 2014 - 12:03

Johannes Meeter uit Lemmer is de nieuwe schipper op het Langweerder skûtsje. Hij is de opvolger van Jaap Zwaga, die vorige week opstapte. Johannes Meeter heeft al veel ervaring als skûtsjeskipper. Hij zat aan het helmhout van de skûtsjes van Leeuwarden, Huizum, Bolsward en sinds 2008 op het Lemster skûtsje.

Zijn pake Lodewyk Meeter was ook schipper op het Langweerder skûtsje tussen 1965 en 1968. De Stichting Skûtsjes Doniawerstal, de eigenaar van het skûtsje, is enorm verheugd over de benoeming van Johannes Meeter.

Johannes Meeter vindt het als nieuwe schipper van het Langweerder skûtsje belangrijk om zoveel mogelijk de oude bemanning op het schip terug te krijgen. Hij vindt dat een verantwoordelijkheid van hem en het bestuur van de lokale skûtsjecommissie. Meeter volgt Jaap Zwaga op, die niet meer voor de Langweerder commissie wilde zeilen. Daarna ontstond er een discussie over hoeveel een commissie eigenlijk van een schipper kan vragen als het gaat om de tijd die hij in het skûtsjesilen steekt.

Er zijn nu goeie afspraken over gemaakt en daar heeft Meeter wel vertrouwen in.

(advertinsje)
(advertinsje)