Omrop neemt Froeks.TV over

20 des 2013 - 12:30

Omrop Fryslân neemt per 1 januari 2014 de jongerenzender Froeks.TV over. Dat doet de Omrop in samenwerking met het Friesland College en NHL Hogeschool. De toekomst van de Friese online jongerenzender wordt hiermee gegarandeerd. Froeks.TV was in handen van twee Leeuwarder communicatiebureaus.

De onderwijsinstellingen en Omrop Fryslân vinden het van groot belang dat er een Friestalige online jongerenzender blijft bestaan en zetten dit initiatief voort in de vorm van een 'Werkatelier'. Froeks.TV bestaat sinds 2007.

Froeks.TV verbindt jongeren, cultuur en Friese taal met een interactieve, online zender. Iedere dag maakt een redactieteam vanuit de Blokhuispoort in Leeuwarden filmpjes over onderwerpen die onder jongeren leven. De zender kwam als beste uit de bus bij een prijsvraag van de provincie om het gebruik van de Friese taal onder jongeren te stimuleren. Froeks.TV kreeg een subsidie van drie jaar. Daarna werd de exploitatie overgenomen door het Friesland College.

Omrop Fryslân-directeur Jan Koster vindt dat Froeks.TV goed past in de huidige ontwikkelingen bij de Omrop. "Internet en jongeren bepalen de toekomst. Omrop Fryslân wil graag meer jongeren bereiken en deze overname sluit daar prima bij aan. Dat Froeks.TV Friestalig is, is voor ons uiteraard ook erg belangrijk."

Bekijk hier de reportage van Froeks.TV

(advertinsje)
(advertinsje)