Zware storm trekt over Fryslân

05 des 2013 - 14:14

Een zware storm trekt op dit moment over Fryslân. In het Waddengebied staat een zuidwestenwind, kracht 10 met windstoten tot 130 kilometer per uur. Wetterskip Fryslân stelt voor donderdagavond- en -nacht volledige dijkbewaking in. De waterstand wordt hoger dan 3.30 meter. Er is echter geen direct gevaar. De dijken kunnen veel meer hebben, zegt Harry Boon van Wetterskip Fryslân.

De treinen van Arriva en de NS rijden niet meer. De boten naar Terschelling en Vlieland varen niet meer. De boot naar Ameland volgens aangepaste dienstregeling.

De gewone bussen rijden nog wel.

Hulpdiensten roepen mensen op om alleen in noodgevallen 112 te bellen, bijvoorbeeld als een boom op een huis of een mens dreigt te vallen. In andere gevallen kan er gebeld worden met 0900-8844.

Veel scholen voor voortgezet en hoger onderwijs hebben de leerlingen naar huis gestuurd. Veel leerlingen moeten met de fiets of met het openbaar vervoer, maar de treinen rijden niet meer.

De provinciale bruggen worden niet meer bediend. Als het harder waait dan windkracht 6 is dat niet meer verantwoord. Sommige gemeentelijke bruggen worden ook niet meer bediend.

Trefwoorden: 
storm
(advertinsje)
(advertinsje)