Dreigbrief voor bestuur H'veen

04 des 2013 - 10:13

Het stichtingsbestuur van SC Heerenveen heeft een dreigbrief gekregen van een groep die zich de 'Knokploeg Heerenveen' noemt. Daarin wordt harde taal gebruikt en met geweld gedreigd. De brief is bezorgd op het postbusadres van het stichtingsbestuur. De politie is op de hoogte en is begonnen met een onderzoek.

De knokploeg zegt dat ze de harde kern van de supporters zijn. Ze noemen de bestuursleden 'weerzinwekkende kankerhonden' en zeggen dat ze het niet langer tolereren dat die de club nog verder kapot maken.

De bestuursleden moeten doen wat de supporters eisen, anders volgen er keiharde maatregels, zo wordt er gedreigd. Van bestuurders, die een brief hebben gekregen, 'zullen remleidingen van de auto worden doorgezaagd'. En 'bij kankerhonden die niet willen luisteren, zal de woning 's nachts in brand worden gestoken', zo staat in de brief. De schrijvers eisen dat het stichtingsbestuur meteen wordt ontbonden en dat Wiebe Wieling een nieuw bestuur samenstelt. Wieling stapte een week geleden op als voorzitter van het bestuur. Voorzitter Anne Hettinga van het stichtingsbestuur wol op dit moment geen commentaar geven.

(Advertentie)
(Advertentie)