Benoeming directie gaat door

28 nov 2013 - 16:47

Het opstappen van Wiebe Wieling als voorzitter van het stichtingsbestuur van SC Heerenveen is jammer, maar hoeft geen vertraging te betekenen bij het aanstellen van de nieuwe directie. Dat zegt Jos Vaessen in reactie op het besluit van Wieling om de eer aan zichzelf te houden, nu de rest van het stichtingsbestuur hem niet steunt bij zijn plannen.

Volgens Vaessen kan het stichtingsbestuur het advies van de OR naast zich neerleggen zonder dat zoiets voor problemen zorgt. Vaessen was met Lenze Koopmans formateur van het nieuwe bestuur.

Vaessen zegt het 'komisch' te vinden dat de ondernemingsraad een negatief advies geeft over alle zeven leden van de one-tier board. Daar was eerder in de procedure niets van te merken, volgens Vaessen. Met Lense Koopmans was Vaessen formateur van de nieuwe bestuursstructuur van Sportclub Heerenveen na het opstappen van Robert Veenstra als directeur. Anne Hettinga neemt voorlopig de functie van Wieling over. Hij wil eerst met de ondernemingsraad en personeel in gesprek, voordat hij commentaar op onstane situatie wil geven.

(advertinsje)
(advertinsje)