Élevé krijgt Michelinstjer

25 nov 2013 - 17:02

Restaurant Élevé in Leeuwarden is bekroond met een Michelinster. Eigenaar Tom van der Heide maakte met het restaurant eerder dit jaar een doorstart van het voormalige sterrenrestaurant Frouckje State in Rypstjerk, dat om economische reden z'n deuren moest sluiten. De Michelinster ging tijdelijk mee naar nieuwe restaurant in Leeuwarden, maar mag nu officieel boven Leeuwarden stralen.

Restaurant Koriander in Drachten wist de Michelinster te behouden. Chefkok Jan Gaastra presteert nu al jarenlang achter elkaar op niveau.

Teleurstelling was er voor Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. Hoewel het restaurant aldaar, Heeren van Harinxma, in verscheidene landelijke culinaire bladen positieve recensies kreeg, zag chefkok-directeur Marck van Gullick de vurig gewenste Michelinster dit jaar ook weer aan zich voorbij gaan.

Drie restaurants in Fryslân werden gewaardeerd met een Bibs Gourmand. Restaurant Lyf's in Beetsterzwaag, Het Spyshuys in Boarnburgum en 't Jagertje in Langweer kregen erkenning van Michelin als restaurant waar een goed driegangenmenu voor maximaal 35 euro verkrijgbaar is. Restaurant De Vrijheid in Grou moest de Bib Gourmand dit jaar weer inleveren.

Trefwoorden: 
Koriander Michelinster Elevé
(advertinsje)