Geen vertrouwen in Hartsuiker

15 nov 2013 - 18:44

Burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen ontkent dat de gemeentelijke mail van wethouder Age Hartsuiker inhoudelijk is bekeken. Van der Zwan zegt dat in reactie op beschuldigingen van GemeenteBelangen, Hartsuikers partij. Van der Zwan geeft wel toe dat er is gekeken of Hartsuiker mail heeft doorgestuurd naar zijn fractieleden. Het gaat dan om mail die alleen voor het college was bestemd. Nadat informatie daaruit in de krant verscheen, begon Van der Zwan een onderzoek. Daarin ontkende Hartsuiker dat hij de informatie had doorgespeeld.

Omdat aan die ontkenning werd getwijfeld, werd zijn mailverkeer bekeken. Daaruit bleek dat hij de mail toch had doorgestuurd naar z'n fractie. Volgens Van der Zwan heeft Hartsuiker toegegeven dat hij verkeerd heeft gehandeld. Hij zou daarop zijn ontslag hebben aangekondigd. Vrijdag kwam de wethouder daar op terug en zit nu ziek thuis.

Van der Zwan laat wel weten dat de gemeente een fout heeft gemaakt bij het onderzoeken van de mail. Dat is gedaan door een medewerker van de gemeente, terwijl dat door een extern bureau moet worden gedaan. De andere collegeleden hebben volgens Van der Zwan geen vertrouwen meer in Hartsuiker, zij vinden dat er moet worden vastgehouden aan zijn ontslag.

(advertinsje)
(advertinsje)