Verkiezingen bij Omrop Fryslân

12 nov 2013 - 16:23

Eén derde van de Friese bevolking mag woensdag 13 november naar de stembus voor de tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen. Dat geldt voor de inwoners van de gemeenten Leeuwarden, Heerenveen, Boarnsterhim en de nieuwe gemeente De Friese Meren (Gaasterlân-Sleat, Lemsterlân en Skarsterlân). Aanleiding van de verkiezingen zijn de gemeentelijke herindelingen en een gemeentelijke fusie.

Omrop Fryslân doet uitgebreid verslag. Verslaggevers van de nieuwsredactie volgen de ontwikkelingen de hele dag en doen verslag op radio, televisie en internet.

Woensdagavond is er op de radio vanaf 19.00 uur een live uitzending met gasten die praten over nut en noodzaak van de herindeling. Ook worden hier de eerste reacties op de uitslagen gegeven. Verslaggevers zijn aanwezig bij de drie grote verkiezingsavonden in de gemeenten Leeuwarden, Heerenveen en De Friese Meren.

De verslaggeving is vanaf 21.00 uur ook te volgen via Omroplive.nl. Om 23.15 uur zal de uitzending op televisie te zien zijn, met daarin alle uitslagen en de eerste reacties van de gemeentelijke lijsttrekkers en overige vertegenwoordigers.

Op donderdag 14 november zijn in het radioprogramma Omrop Fryslân Aktueel tussen 06.00 en 09.00 uur de uitslagen en volop reacties te beluisteren. 's Ochtends is er om 08.00 uur op de televisie een extra uitzending van Hjoed. 's Avonds volgt een extra lange uitzending van Bynt, met aan tafel politici van de winnende en verliezende partijen. Zij zullen terugkijken op de verkiezingen, maar ook vooruitblikken op de consequenties van de uitslagen.

(advertinsje)