36 gewonden bij busongeluk A1

02 nov 2013 - 16:28

Bij het ongeluk met drie Friese bussen bij Muiden zijn zeker 36 mensen gewond geraakt. Dat zegt politiewoordvoerder Leo Dortland. De politie ging eerst uit van minder slachtoffers, maar kwam bij een inventarisatie toch uit op zo'n 36 gewonden. Vier zwaar gewonden zijn overgebracht naar het AMC in Amsterdam. Zeker 30 gewonden zijn overgebracht naar het calimiteitenhospitaal van het UMC in Utrecht. Veel van hen hebben nekklachten.

Het gaat om medewerkers van De Friese Wouden of familieleden daarvan.

Zaterdag gingen 360 medewerkers van De Friese Wouden met zes bussen op personeelsreis naar musical Sister Act. Drie van die zes bussen raakten betrokken bij het ongeluk op de A1 bij Muiden. Om vier uur ging de eerste bus met niet-gewonde busreizigers weer per bus terug naar Fryslân. Ook wordt geprobeerd om de A1 weer vrij te maken voor het verkeer. De weg moet eerst worden schoongemaakt, omdat één van de beschadigde bussen veel dieselolie heeft gelekt.

Zorgorganisatie De Friese Wouden probeert om de gewonden zo snel mogelijk weer naar Fryslân terug te brengen. In Utrecht staat een bus met chauffeur klaar om de gewonden weer naar Fryslân, zodra dat mogelijk is.

(advertinsje)
(advertinsje)