Friezen gewond bij ongeluk A1

02 nov 2013 - 14:04

De A1 bij Muiden is zaterdagmiddag afgesloten na een ongelok met drie touringcars. In die bussen zaten medewerkers van zorginstelling De Friese Wouden en hun partners, die voor hun personeelsreisje onderweg waren naar de musical Sister Act in Scheveningen.

Helpdiensten zijn met veel materiaal op de plek van het ongeluk gegaan, onder meer met twee traumahelicopters. Volgens woordvoerder Wijnalda van De Friese Wouden zijn er zo'n 25 mensen gewond geraakt. Enkelen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde bij afrit Muiden-Oost.

Er waren 360 medewerkers van De Friese Wouden en hun partners onderweg naar Scheveningen met zes bussen van onder andere De Jong Intratours en Veenstra uit Buitenpost. Bij het ongeluk zijn in ieder geval drie Friese autobussen betrokken. De eerste bus moest remmee, waarna de tweede bus op de eerste botste en de derde bus op de tweede. De drie andere bussen konden op tijd remmen en hadden geen schade.

De Friese Wouden komt zo snel mogelijk met meer informatie over het ongeluk op hun website. De gewonden worden mogelijk opgevangen in het calamiteitehhospitaal in Utrecht, onderdeel van het UMC. Het noodhospitaal was net bezig met een oefening, Die oefening is stopgezet zodat de slachtoffers van het busongeluk opgevangen kunnen worden.

(advertinsje)
(advertinsje)