'Geen klacht brandveiligheid'

22 okt 2013 - 16:38

De inwoners van de appartementen boven de kapperzaak van Wyb Feddema aan De Kelders in Leeuwarden hebben nooit geklaagd over brandveiligheid. Dat zegt Feddema op kritiek van Maeike de Jong. Zij en de andere drie huurders, waaronder de omgekomen Idsart Otte, zouden een dossier hebben aangelegd met mailverkeer met huiseigenaar Feddema. Naast de brandveiligheid zouden de mailtjes ook zijn gegaan over lekkages en kapotte ramen.

Feddema zegt dat hij drie mailtjes heeft gekregen, over een lekke douche, een lek dak bij de buurman en over een ruit.

Feddema heeft de politie aangeboden z'n computer te controleren. De vergunningen zijn in orde, zegt Feddema. Zo goed hij weet, zijn de appartementen een keer gecontroleerd in de bijna dertig jaar dat hij eigenaar is.

Feddema is er, naar eigen zeggen, kapot van. Z'n gedachten zijn vooral bij de familieleden van het slachtoffer. Huurder Maeike de Jong wil geen commentaar geven. Ze is te veel aangedaan door het drama.

Volgens de gemeente zijn de vergunningen die Feddema voor de appartementen op De Kelder heeft, in orde. Omdat het niet om studentenkamers gaat, komt de gemeente niet regelmatig controleren.

Trefwoorden: 
Wyb Feddema brân Ljouwert
(advertinsje)
(advertinsje)