Politie sprak met slachtoffer

20 okt 2013 - 02:37

De man die zaterdagavond om het leven kwam bij de grote brand in de Leeuwarder binnenstad is een Leeuwarder van 24 jaar. De man was op het moment van de brand in zijn appartement. Politie en brandweer hebben nog telefonisch contact met hem gehad, maar konden hem tot hun grote frustratie niet bereiken.

Politie en brandweer hebben dit zaterdagnacht verteld op de persconferentie over de brand op De Kelders in Post Plaza. De identiteit van het slachtoffer is nog niet vrijgegeven, omdat die nog officiëel moet worden vastgesteld.

De brandweer gaat er vanuit dat de vijf door brand getroffen panden op De Kelders verloren zijn. De brand lijkt inmiddels redelijk onder controle, al zal het nablussen nog uren in beslag nemen.

De brandweer zei verder nog dat ze geschrokken waren van hoe bijzonder vlug het vuur zich verspreidde. De brandweer was snel ter plaatse met drie auto's, maar stond desalniettemin betrekkelijk machteloos. In de oude gebouwen zat veel hout en ander brandbaar materiaal, waardoor het vuur zich heel snel kon verspreiden.

Trefwoorden: 
brand slachtoffer Kelders
(advertinsje)
(advertinsje)