Dakloosheid bedreigt schippers

11 okt 2013 - 16:07

Eigenaren van enkele woonschepen in Leeuwarden dreigen dakloos te worden. Ze denken dat de gemeente hun schepen aan de Harlingertrekweg weg wil hebben. De gemeente heeft plannen voor woonhuizen en appartementen op het braakliggende terrein waar voorheen fabrieken stonden. Verwaarloosde schepen zouden het uitzicht verstoren.

Sommige schepen zijn hun ligplaatsvergunning kwijtgeraakt, omdat de bewoners bij controle niet thuis waren. Maar ze zijn voor hun werk vaak van huis.

Een van de gedupeerde scheepsbewoners is Meent Land. Hij ligt met z'n schip al 25 jaar in Leeuwarden. Hij heeft twee schepen. Met z'n klipper is hij vaak te varen met groepen en z'n woonschip ligt er dan verlaten bij. Lands vergunning is ingetrokken. Hij heeft bezwaar gemaakt tegen het intrekken van de ligplaatsvergunning aan de Harlingertrekweg en hij heeft een advocaat ingeschakeld.

De gemeente heeft van in totaal vijf scheepsbewoners aan de Harlingertrekweg en de Snekertrekweg, en van twee aan de Emmakade en de Oosterkade de ligplaatsvergunning ingetrokken. Zij moeten hun schepen verwijderen.

Trefwoorden: 
woonschepen
(advertinsje)
(advertinsje)