Vier aanhoudingen bij derby

30 sep 2013 - 15:34

Tijdens en na de voetbalwedstrijd Heerenveen-Cambuur heeft de politie zondag vier mannen aangehouden vanwege mishandeling. Twee Leeuwarders van 38 en 40 jaar werden aangehouden omdat zij een beveiliger (62) dwars zaten bij zijn werk. De 38-jarige zou de man met de vuist tegen het gezicht hebben geslagen. De beveiliger heeft aangifte gedaan. De twee Leeuwarders zijn aangehouden en ingesloten, maar ontkennen alles.

Een Drachtster(40) wordt verdacht van het slaan van een man uit De Wylgen (24). Ook deze verdachte werd aangehouden.

Zondagavond kregen twee inwoners van Heerenveen van 44 en 46 jaar ruzie buiten het Abe Lenstrastadion. De 44-jarige man sloeg hirebij zijn plaatsgenoot in paar keer in het gezicht. De 46-jarige heeft hiervan aangifte gedaan, de verdachte werd aangehouden en ingesloten. De aanlieding voor het conflict ligt hoogstswaarschijnlijk in de relationele sfeer. De politie zal alle incidenten grondig uitzoeken.

Afgezien van deze incidenten waren politie en burgemeesters niet ontevreden over de gang van zaken bij Heerenveen-Cambuur. Burgemeester Van der Zwan van Heerenveen vraagt zich zelfs af of de derby niet met minder politie-inzet gespeeld kan worden. Burgemeester Crone van Leeuwarden begrijpt deze gedachte, maar wil nog niet zeggen of de return Cambuur-Heerenveen in januari 2014 al met een kleinere politiemacht verspeeld kan worden.

Trefwoorden: 
SC Heerenveen aanhouding derby
(advertinsje)
(advertinsje)