Harlingen: zeer schoon strand

05 sep 2013 - 15:04

Het strand van Harlingen heeft donderdag het predicaat 'zeer schoon strand' gekregen. Van de jury van NederlandSchoon kreeg Harlingen een 9,8, van het publiek een 8,3 als rapportcijfer. Het is opvallend, omdat het strand bekend staat om al het slijk dat er vanaf zee op aanspoelt. Het voelt dan ook niet heel schoon om daar met je voeten door te lopen.

Wethouder Maria le Roy is toch trots op de titel die volgens haar te danken is aan de fanatieke vrijwilligers die het strand schoon houden.

Het slijk ziet er misschien niet heel schoon uit, maar is een natuurproduct en de mensen moeten accepteren dat het zwarte zand bij het strand van Harlingen hoort. Bij de ingang van het strand hangt nu een bord met vier sterren en de titel 'zeer schoon strand'.

De drek sjocht der miskien net hiel skjin út, mar is in natoerprodukt en de minsken moatte akseptearje dat it swarte sân by it strân fan Harns heart seit de wethâlder. By de yngong fan it strân hinget no in boerd mei fjouwer stjerren en de titel "Zeer schoon strand".

Trefwoorden: 
Harlingen strand
(Advertentie)
(Advertentie)