Nu ook protestlied uit Almere

16 aug 2013 - 14:46

Na een Fries protestlied tegen Icedôme, is er nu ook een protestlied uit Flevoland. Almeerder Hajo de Vries komt met het liedje 'Heerenveen zit er door heen', als reactie op 'Almere Kolere' van Rients Gratama en Syb van der Ploeg.

Gratama en Van der Ploeg kwamen met 'Almere Kolere', omdat ze het niet eens zijn met schaatsbond KNSB. Die heeft gekozen voor Icedôme in Almere als nieuwe topsportlocatie voor het schaatsen.

In 'Heerenveen zit er door heen' bezingt Hajo de Vries dat het plan in Almere gewoon het beste is. In stukje uit het nummer: 'Syb die schrijft een lied en huilt dan met de wolven mee. En commissaris Jorritsma die doet daar nog aan mee. Onze Annemarie zegt die Icedôme komt gewoon. Ik heet wel Jorritsma, maar ben geen familie van. Heerenveen zit er door heen. Almere is ze link en rechts voorbij gegaan. Heerenveen zit er door heen'.

Volgens Omroep Flevoland heeft wethouder René Peeters van Almere laten weten het liedje graag een keer te willen zingen met de van oorsprong Friese burgemeester Annemarie Jorritsma. Folkert Buiter, initiatiefnemer van Icedôme, volgt de muzikale strijd met veel plezier en is blij met alle publiciteit.

(advertinsje)
(advertinsje)