Prins Friso overleden

12 aug 2013 - 15:42

Prins Friso is maandagochtend op 44-jarige leeftijd overleden op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekend gemaakt. De prins stierf aan complicaties na een hersenbeschadiging na zuurstoftekort bij een skiongeluk in het Oostenrijkse Lech, februari vorig jaar. De prins werd toen bedolven onder een lawine.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima komen zo spoedig mogelijk terug van vakantie in Griekenland. Prinses Mabel vierde zondag op Paleis Huis ten Bosch har 45e verjaardag. In het paleis werd ook haar man verzorgd.

Hieronder het officiële communique van de Rijksvoorlichtingsdienst

COMMUNIQUE VAN DE RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
12 augustus 2013 — 15:05

Zijne Majesteit de Koning deelt met groot leedwezen mede dat vanochtend Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Johan Friso Bernhard Christiaan David, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag is overleden op 44-jarige leeftijd.

Prins Friso is overleden aan complicaties die zijn opgetreden ten gevolge van de hersenbeschadiging veroorzaakt door zuurstoftekort bij zijn ski-ongeval op 17 februari 2012 in Lech, Oostenrijk.

Na behandeling op de intensive care van het Landeskrankenhaus in Innsbruck werd de Prins begin maart 2012 overgebracht naar het Wellington ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Sinds november 2012 vertoonde Prins Friso tekenen van zeer gering bewustzijn ("minimal consciousness"), een toestand waarin zich sindsdien geen veranderingen hebben voorgedaan. Begin juli 2013 werd hij overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch.

De Koninklijke Familie dankt allen die voor Prins Friso hebben gezorgd zeer hartelijk voor de uitstekende en toegewijde verzorging.

Trefwoorden: 
prins Friso
(advertinsje)
(advertinsje)