Stormschade groter dan gedacht

07 aug 2013 - 15:15

De storm van maandag heeft meer schade aangericht dan eerst werd gedacht. De gemeenten Opsterland en Heerenveen zijn de afgelopen dagen bezig geweest met opruimen. Een dag na het noodweer was er geen tijd om een goed beeld te krijgen van de schade.

Woensdag is de gemeente Opsterland gestart met de inventarisatie. Vooral oude, monumentale bomen zijn hard getroffen en onherstelbaar beschadigd. Een aantal wegen is afgesloten i.v.m. gevaar voor vallende takken. Ook zijn er nog enkele elektriciteitsstoringen, die worden verholpen door Liander.

In Opsterland zijn de Poostweg, de Buitenweg bij Ureterp, de Beakendyk, de Berglaan en de Skieppeleane afgesloten voor verkeer. De gemeente overweegt ook de Compagnonsvaart tussen Gorredijk en Lippenhuizen af te sluiten. Doel is om alle wegen voor het weekend weer begaanbaar te maken.

Ook in de gemeente Heerenveen zijn een aantal wegen gesloten door de stormschade. Het opruimen en de herstelwerkzaamheden zullen nog enkele weken in beslag nemen, laten beide gemeenten weten.

(Advertentie)
(Advertentie)