Iris Kroes winnaar van TVOH

21 jan 2012 - 11:24

De 19-jierrige Iris Kroes uit Drachten is de winnaar van The Voice of Holland. Ze won het in de spannende finale van Chris Hordijk met 51 procent van de stemmen. In de vershillende tussenstanden van de talentenjacht stond Iris ook steeds op nummer 1.

Paul Turner moest in de finale als eerste de show verlaten, gevolgd door Erwin Nyhoff. Beide zangers kregen niet genoeg stemmen van het publiek.

Het eerste nummer dat Iris in de finale deed, was ‘Skinny love’ dat ze zong met de jonge Britske zangeres Birdy. Als solonummer heeft ze gekozen voor ‘Someone like you’ van Adèle. Dat zong ze ook bij de blind auditions van het programma. Ook vrijdagavond begeleidde ze zichzelf op de harp. Met dat instrument maakte ze veel indruk op de jury.

Juryleden Nick en Simon gaven Iris voor haar optreden een 8,5. De mensen thuis hadden gemiddeld een 8,3 voor het optreden over. Coach Marco Borsato zei dat hij diep was geraakt door haar optreden en dat ze sinds de eerste auditie is gegroeid in haar performance.

Zaterdagmiddag om vier uur wordt Iris Kroes gehuldigd in De Lawei in Drachten. Op de website van de schouwburg staat dat in het diepste geheim is gewerkt aan een groot feest. De fontein bij De Lawei zal zaterdagmiddag goud kleuren.

Trefwoorden: 
Iris Kroes
(advertinsje)
(advertinsje)