H'veen: zeer kritisch rapport

26 jul 2013 - 16:31

De commissie die onderzoek deed naar de situatie bij SC Heerenveen komt met keiharde kritek. Al sinds 2006 ging het de verkeerde kant op met de club, zo oordelen Vaessen en Koopmans. De ambities en de salarissen waren te hoog, grote verliezen bij de club werden geaccepteerd. Toen Robert Veenstra in 2010 directeur werd, moest er flink worden gesaneerd.

Veenstra is er niet in geslaagd om de medewerkers aan zijn kant te krijgen en er onstond een sfeer van intimidatie en angst. Ook schoot Veenstra tekort in zijn relaties met sponsoren en fans.

De onderzoekscommisie adviseert de twee overgebleven directeuren Joost Steppé en Johan Hansma om op te stappen. Hetzelfde geldt voor het Stichtingsbestuur. De club staat er op dit moment nog financiëel goed voor, maar de toekomst ziet er niet goed uit. De begroting voor 2013/2014 komt uit op een verlies van vier miljoen euro. De belangrijkste reden is het teruglopen van sponsorbijdragen. Volgens de onderzoekscommisje is SC Heerenveen een negatieve uitzondering in de eredivisie. De zwakke commerciële afdeling moet gereorganiseerd worden en vooral ook beter worden geleid.

(Advertentie)
(Advertentie)