Blauwe vuurtoren op Vlieland

18 jul 2013 - 16:53

Een blauwe vuurtoren op Vlieland moet toeristen overhalen om deze zomer toch vooral naar een van de Waddeneilanden te komen. Dat is het idee van de VVV-kantoren op de eilanden. Door de vuurtoren blauw te maken moet de aandacht worden getrokken van mensen uit Midden-Nederland die nu nog vakantie krijgen en die nog niet weter waar ze naartoe moeten. Verder zal ook nog een zes meter hoge replica van een vuurtoren in Utrecht te zien zijn.

De bezoekersaantallen op de Waddeneilanden verschillen nogal dit jaar. Had Ameland vorig jaar nog een recordaantal badgasten, dit jaar zitten ze nog niet eens op de helft. Op Vlieland is het dit jaar drukker en op Texel is het even druk als in 2012. Daarom zijn de Waadeilanden samen met een nieuwe campagne gestart om meer last-minute-toeristen naar te trekken. Met de slogan 'Wad heb je nodig?' moeten de bezoekersaantallen groeien.

Hanita van der Schaaf van toeristenorganisatie Beleef Fryslân verwacht dat de promotiecampagne succes zal hebben. Bekende Nederlanders zoals Frits Wester gaan twitteren over de actie, en dat helpt ook.

(Advertentie)
(Advertentie)