Einde cursus NL2 bij ROC

02 jul 2013 - 14:25

ROC Friese Poort houdt woensdag op met de intensieve cursus Nederlands voor buitenlanders, die buitenlandse cursisten voorbereidt op het Staatsexamen Nederlands 1 of 2. Een groot deel van de cursisten woont in Leeuwarden en met ingang van het komende studiejaar houdt de Friese hoofdstad op met het subsidiëren van de cursus.

Nu deelnemers de cursus zef moeten betalen loopt de belangstelling snel terug, zegt woordvoerder Hans Huiskes van Friese Poort Bedrijfsopliedingen. De cursus kost zo'n 3.000 euro per jaar.

De Friese Poort wil wel proberen om een nieuw cursus te organiseren bij voldoende belangstelling. In Dokkum gaan de cursussen wel door, omdat sommige gemeentes in Noordoost-Fryslân nog wel subsidie geven. De cursisten vinden het zelf jammer dat de cursus in de huidige vorm stopt. Zij denken dat de kosten voor veel buitenlanders te hoog zijn om de cursus volledig voor eigen rekening te volgen. De cursisten kunnen in principe wel een lening voor de cursus aanvragen bij DUO, maar veel van vinden dat geen aantrekkelijke optie.

De intensieve cursus NL2 geldt wel als redelijk succesvol. Er zijn behoorlijk wat voorbeelden van cursisten die binnen één studiejaar geheel of in ieder geval gedeeltelijk slagen voor het staatsexamen Nederlands.

Trefwoorden: 
ROC NL2
(advertinsje)
(advertinsje)