Zaak Oldenbroek: geen misdrijf

17 jan 2012 - 12:31

De twee mensen die verdacht werden van betrokkenheid bij de dood van Tom Oldenbroek worden niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt. De toen 17-jarige Tom Oldenbroek uit Parrega werd 12 jaar geleden dood aangetroffen in een sloot bij Schraard. Uit het onderzoek kwamen toen geen aanwijzingen naar voren dat er sprake was van een misdrijf.

Na nieuwe informatie heeft het Openbaar Ministerie de zaak nogmaals bekeken, maar dat heeft geen aanwijzingen opgeleverd dat er sprake zou zijn van een misdrijf.

In 2009 kreeg Meld Misdaad Anoniem meldingen binnen dat het wel degelijk om een misdrijf zou gaan. Ook een advokaat meldde dat twee personen bij de zaak betrokken zouden zijn.

Justitie heropende het onderzoek naar aanleiding van deze informatie. Er is buurtonderzoek gedaan in Schraard, verschillende getuigen zijn gehoord en er werd ook aanvullend forensisch onderzoek gedaan. Desondanks werd ook uit het aanvullend onderzoek niet duidelijk hoe Tom in de sloot is beland. Omdat er geen aanwijzingen zijn gevonden dat het om een misdrijf gaat wordt het dossier nu gesloten.

Trefwoorden: 
Tom Oldenbroek
(advertinsje)
(advertinsje)